megnyertük a Big Game-et

2009.11.24. 05:15

Most hétvégen játszott a Stanford és a Cal (amerikai) futball csapata immár 112-szerre. Az alábbi videón meg lehet tekinteni az összefoglalót, azt hiszem nem hiába hívják "nagy játéknak":

https://www.youtube.com/user/TouchedTheAxeIn82

Hagyomány továbbá, hogy nem csak a nagy csapatok mérik össze erejüket, hanem a közgazdasági tanszék tanárjai és diákjai is. Ezt az eseményt Little Big Game-nek nevezik és másfél hete került rá sor. Ott is nyertünk természetesen, és ismét nálunk maradt az Arrow-Debreu általános egyensúlyelméletét szimbolizáló Edgeworth doboz (lásd kép).

Ezen a mini kis játékon még egy érdekes esemény történt. Szokás ugyanis, hogy nem csak amerikai fociban mérjük össze tudásunkat, hanem más sportágakban is, úgymint kosárlabda, foci, röplabda és frizbi. A focinak a bírója John Pencavel volt, aki annyira komolyan vette a dolgát, hogy bírói ruhában, síppal, piros és sárga lap segítségével vezette a meccset. Vicces volt látni az öreg munkagazdászt, ahogy ahelyett, hogy futna leguggol és lábak között próbált eligazodni.

Egyébként idén Hédi is meg én is csak megfigyelőként vettünk részt, de jövőre tervezzük, hogy mi is résztveszünk a stanfordosok elleni küzdelemben. Vajon milyen játékban? :)

A bejegyzés trackback címe:

https://meghajtjukaberkeleyt.blog.hu/api/trackback/id/tr651548035

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása